Filtrovanou kávu připravujeme nejen metodou drip, ale také pomocí aeropressu.
Na jaře jsme vás informovali o novince v naší kavárně – přípravě filtrované kávy. Nedávno jsme také začali filtrovanou kávu připravovat metodou zvanou aeropress.
Zařízení aeropress je relativně nové – vynalezl ho Alan Adler v USA až v roce 2005. Příprava kávy pomocí této metody je nejen zajímavá na pohled, ale aeropress je vhodný díky své skladnosti a nerozbitnosti také na cestování.
Příprava spočívá ve stlačení pístu zařízení a vytvoření tak mírného tlaku, který přefiltruje kávu přes jemný papírový filtr. Díky tomuto způsobu má takto připravená káva výraznou a silnou chuť, ale menší obsah kofeinu. Pokud tedy nemáte rádi hořkou kávu a vypijete hodně šálku denně, je pro vás tento způsob přípravy ideální. Nebojte se tedy říci si o něj našim baristkám…